Privacy beleid

Privacy beleid

  1. Wie zijn wij

Vrolijke Feestjes, gevestigd aan P.J. Jongstraat 137a te Lutjebroek, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Vrolijke Feestjes
Contactformulier
https://www.vrolijkefeestjes.nl
KvK-nummer: 80052525

  1. Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Vrolijke Feestjes verwerkt je persoonsgegevens doordat je onze website bezoekt, een bestelling bij ons doet en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Persoonlijke gegevens, zoals voor- en achternaam, (factuur)adres, afleveradres, e-mailadres, telefoonnummer;
  • Transactie gegevens, zoals informatie over aankopen, betalingswijze;
  • Technische gegevens, zoals IP-adres, locatiegegevens, gegevens over jouw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaat type, informatie over cookies.
  1. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die we verwerken

Vrolijke Feestjes heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan zestien jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan zestien is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan verwijderen wij deze informatie.

  1. Vrolijke Feestjes verwerkt jouw gegevens voor de volgende doelen:
  • Verzenden van de nieuwsbrief indien je je hiervoor opgeeft;
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
  • Om goederen bij je af te leveren;
  • Als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte. 

Persoonlijke gegevens worden niet alleen gecreëerd door interacties van jou als gebruiker van onze site, ze worden ook gegenereerd door technische processen zoals contactformulieren, cookies en analytische gegevens. Standaard verzamelen wij hierbij geen persoonlijke gegevens van bezoekers.

4.1. Contactformulier
Via het contactformulier worden de gevraagde gegevens (naam, e-mailadres en bericht) vastgelegd voor het verlenen van service aan jou. Vrolijke Feestjes bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. De gegevens uit contactformulieren bewaren wij voor een periode van zes maanden, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht). De ingezonden informatie wordt uiteraard niet voor marketing doeleinden gebruikt.

4.2. Cookies
Vrolijke Feestjes gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan onze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Vrolijke Feestjes gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat jouw voorkeurinstellingen onthouden worden. We gebruiken bijvoorbeeld cookies om producten in je winkelmand op te slaan terwijl je door onze site bladert. Cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Als je dit doet, houdt er dan wel rekening mee dat de site waarschijnlijk niet optimaal zal werken. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

4.3. Analytische gegevens
Onze website verzamelt geanonimiseerde analytische data, zodat we kunnen bijhouden hoeveel bezoekers onze website ontvangt en naar welke pagina’s zij surfen. De website registreert ook met welke apparaten en browsers de website wordt bezocht, op welke dagen en tijden en vanuit welke landen. De meetgegevens zijn anoniem en kunnen niet worden herleid tot individuen. Met behulp van deze meetgegevens kan de indeling, inhoud en werking van de website beter worden afgestemd op de wensen en het gedrag van de bezoekers. U kunt meetcookies uitschakelen via de cookie-instellingen van de browser. Voor het onderhoud van onze website is het echter beter als u meetcookies ingeschakeld laat. Gegevens voor statistieken bewaren wij gedurende de periode van één maand.

  1. Met wie we jouw gegevens delen

Vrolijke Feestjes verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. We delen informatie met derden die ons helpen onze bestellings- en winkelservices aan te bieden, namelijk:

5.1. Betalingen
We accepteren betalingen via iDeal. Bij het verwerken van betalingen worden sommige gegevens overgedragen aan iDeal. Hiertoe behoort alleen informatie die noodzakelijk is om de betaling te verwerken of ondersteunen, zoals het totaalbedrag van de aankoop en factuurgegevens. Bekijk het privacy beleid voor iDeal-services voor meer details hier: https://www.ideal.nl/disclaimer-privacy/

5.2. Bezorgingen
We versturen onze pakketten via PostNL. Bij het versturen van bestellingen worden sommige gegevens overgedragen aan PostNL. Hiertoe behoort alleen informatie die noodzakelijk is om de bestelling te versturen, zoals je naam en je adres. Bekijk het privacy beleid voor PostNL-services voor meer details hier: https://www.postnl.nl/privacy-verklaring/

  1. Privacy en je bestellingen bij ons

Als je bij ons een bestelling doet, geef je je persoonsgegevens door zodat wij je bestelling kunnen verwerken. Wij hebben ervoor gekozen om geen inlog-mogelijkheid op onze webwinkel te zetten. Dit betekent dat wanneer je bij ons een bestelling doet je je gegevens moet invullen. Bij een volgende bestelling kun je vervolgens niet inloggen, maar vul je opnieuw je gegevens in. Wij hebben hierdoor geen actieve database met klanten, maar alleen op het moment dat de bestelling in behandeling is, beschikken wij over jouw gegevens om je bestelling uit te voeren. Gegevens van klantaankopen die afgehandeld zijn, bewaren wij in onze administratie voor een periode van twee jaar, maar dus niet in een database die online staat waar je op kan inloggen.
Verder verzamelen we informatie over je tijdens het afrekenproces in onze winkel. Wanneer je onze site bezoekt, verzamelen we de volgende gegevens:

  • Door jou bekeken producten: we gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om producten aan je te tonen die je recentelijk hebt bekeken;
  • Locatie, IP-adres en browsertype: we gebruiken deze gegevens om eventuele belastingtoeslagen en verzendkosten te berekenen;
  • Verzendadres: we vragen je om deze gegevens in te vullen, zodat we bijvoorbeeld de verzendkosten kunnen berekenen voordat je een bestelling plaatst en om de bestelling vervolgens naar het door jou gewenste adres te verzenden.
  • Gegevens voor felicitatiestrip: als je bij ons een felicitatiestrip besteld, vragen wij naar een aantal gegevens over de ontvanger ervan zodat de strip gepersonaliseerd kan worden. Deze gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt en behalve aan de tekenaar van de strip worden deze gegevens aan niemand anders verstrekt.

Wanneer je producten bij ons aanschaft, vragen we je om informatie te verstrekken, waaronder je naam, (factuur)adres, eventueel ander verzendadres, e-mailadres, telefoonnummer en betalingsgegevens. We gebruiken deze informatie voor de volgende doeleinden:

  • Om je informatie toe te sturen over je bestelling;
  • Om te reageren op je aanvragen, waaronder restituties en klachten;
  • Om betalingen te verwerken en fraude te voorkomen;
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals het berekenen van belasting;
  • Om ons winkelaanbod te verbeteren;
  • Om een nieuwsbrief naar je te sturen, als je hiervoor kiest.

Over het algemeen slaan we informatie over je op zolang we deze nodig hebben voor het doel waarvoor we deze verzamelen en gebruiken. We zijn niet wettelijk verplicht deze te bewaren. We bewaren bestelinformatie twee jaar voor belasting- en boekhoudingsdoeleinden. Tot deze informatie behoort je naam, e-mailadres, factuur- en verzendadres, bestelling informatie (zoals de aangeschafte producten, de datum van aanschaf en het bezorgadres) en klantinformatie (zoals jouw naam, e-mailadres, verzend- en betaalinformatie).
Wij hebben dus toegang nodig tot deze informatie om jouw bestellingen te behandelen, te voltooien, eventuele terugbetalingen te doen en om jou te ondersteunen.

  1. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je een bestelling hebt gedaan op onze site, kan je verzoeken om een bestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt voor deze bestelling. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je bestelling hebben verwijderen. Dit kan echter geen gegevens betreffen die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Vrolijke Feestjes en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen via het contactformulier. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Vrolijke Feestjes wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

  1. Hoe we jouw gegevens beschermen

Vrolijke Feestjes neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmakingen en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via het contactformulier.